Bilge alarm vlotter niveauschakelaars

1-2 van 2

Bilgewater is de verzamelnaam voor het afvalwater, olieresten en alle andere vloeibare afvalstoffen (ook van huishoudelijk gebruik) die worden geproduceerd op een schip. Dit ballastwater wordt opgevangen in de bilge van het schip. En moet worden geneutraliseerd alvorens af te voeren in de zee of op te slaan in bilge afval opslag tanks voor gecontroleerd afvoeren. Bilgewater wordt in de bilge (romp) van het schip verzameld en bestaat uit onderhouds- en schoonmaak water, tank overstromingen, lekkages en afvoeren.

Bilgepomp systeem

Het bilgewater wordt omhoog gepompt in bilgewater collectietanks. Dit in aanvulling op de zuiveringsinstallatie voor olie en afvalwater. Het wordt gemengd bij andere relatief schone waterresten zoals condensaat van luchtkoelers en huishoudelijk afvalwater. Het afvalwater wordt uit de bilgewater verzameltanks gepompt in een afscheider. In de afscheider worden water, olie en vaste stof gescheiden. Na de scheiding van het gereinigde water in zee geloosd. Het vervuilde afvalresidu wordt opgeslagen in bilge afvaltanks totdat het kan worden afgevoerd in een haven.

Bilgewater niveau bewaking

Op verschillende plaatsen dient het niveau van bilgewater te worden gecontroleerd. Op de eerste plaats op diverse plaatsen in de romp van het schip zelf, maar ook in de bilge verzameltanks en de bilge afvaltanks. Te veel bilge water zorgt voor een te grote diepgang van het schip en dient dus tijdig te worden afgepompt. Bilge niveauschakelaars zorgen ervoor dat de pompen tijdig worden aangestuurd. Bilge niveauschakelaars moeten goed blijven werken in de extreme omstandigheden van een bilge, waar ze naast olie en chemicaliën ook puin en brokken hout voor hun kiezen kunnen krijgen.

Barksdale

Barksdale bilge vlotterschakelaar serie UNS-VA-SB4

SKU 2009967
De Barksdale UNS-VA/SB4 is een degelijke Bilge niveauschakelaar. De schakelaar heeft een compacte constructie en is gemaakt van roestvrijstaal. De Bilge Switch is ontworpen voor de scheepvaartindustrie, offshore, ballast containers, brandstof tanks en afvalwater. De UNS-VA/SB4 is leverbaar met 4 kabellengtes: 2, 5, 10 en 15 meter.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale bilge vlotterschakelaar serie UNS-VA-SB5

SKU 2009968
De Barksdale UNS-VA/SB5 is een degelijke Bilge niveauschakelaar met testfunctie. De schakelaar heeft een compacte constructie en is gemaakt van roestvrijstaal. De Bilge Switch is ontworpen voor de scheepvaartindustrie, offshore, ballast containers, brandstof tanks en afvalwater. De UNS-VA/SB5 is leverbaar met 3 kabellengtes: 2, 10 en 15 meter.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten