Service en ondersteuning

Onze serviceafdeling biedt ondersteuning op maat als het gaat om installatie van en onderhoud aan instrumenten en onderdelen bij jou in het bedrijf. De afdeling is VCA- en ISO-gecertificeerd en geautoriseerd om conform de fabrieksprocedures reparaties en kalibraties uit te voeren. Onze servicedienst verzorgt, indien gewenst, ook het onderhoud van producten die niet door ons zijn geleverd. Je hebt hierdoor één partner voor al je meet- en regelinstrumenten.

Instrumenten kalibreren en justeren

Snel en nauwkeurig instrumenten laten kalibreren en justeren? Dat kan bij Hitma. Kalibraties vinden plaats met RvA-gecertificeerde referenties in een geconditioneerd kalibratielaboratorium. Het justeren gebeurt binnen de door de fabrikant gestelde specificaties. Voor het kalibreren en repareren van handmeters werken wij samen met zusterbedrijf MW Instruments.

Service op locatie

Naast reparaties in ons eigen service laboratorium kunnen we ook service op locatie uitvoering. Zo kunnen wij de meeste instrumentatie ook on-site kaliberen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om je te assisteren bij ingebruikname van de door ons aangeboden meet- en regeloplossingen. In overleg kunnen wij ook offshore ondersteuning verlenen.

Onderhoudscontracten

Een belangrijk onderdeel van onze technische ondersteuning vormt het preventief onderhoud aan weerstations en handmeters/testinstrumenten. Onze werkvoorbereider bewaakt hierbij de afgesproken planning en neemt tijdig contact met u op voor het maken van een afspraak. Handmeters worden gemiddeld één keer per jaar gecontroleerd. Er is leenapparatuur beschikbaar. Bij storingen heeft u binnen 24 uur een vervangend instrument in huis.