Drukbewaking in patiënten isolatiekamer

1-4 van 4
Isolatiekamers worden door middel van een ventilatiesysteen in onder-of overdruk gebracht. Om de patiënt te beschermen kan dit door een overdruk te creëren en om de omgeving tegen de patiënt te beschermen door een onderdruk. Universeelruimtes voor zowel bronisolatie als beschermende isolatie kan ook de sluis in onderdruk worden gebracht ten opzichte van de patiëntenkamer of intensive care (IC). Een om te schakelen systeem wordt volgens de WIP richtlijnen voor isolatiekamers afgeraden in verband met de kans op fouten.
Bronisolatie

Indien de patiënt een potentiële besmettingsbron is voor de omgeving dient de luchtbehandeling ervoor te zorgen dat gecontamineerde lucht uit de patiëntenkamer geen andere ruimtes bereikt. Dit kan worden gerealiseerd door een onderdruk in de patiëntenkamer of intensive care unit (ICU) te creëren ten opzichte van de sluis en sanitaire ruimte.

Beschermende isolatie

Indien de omgeving een potentiële besmettingsbron is voor de patiënt dient de luchtbehandeling ervoor te zorgen dat gecontamineerde lucht de patiëntenkamer niet kan bereiken. Dit kan worden gerealiseerd door een overdruk in de patiëntenkamer te creëren ten opzichte van de sluis en sanitaire ruimte.

Universele isolatie

Een meer flexibele oplossing is een universele isolatiekamer, zodat deze kan worden gebruikt voor zowel bronisolatie, als beschermende isolatie. Door een onderdruk te creëren in de sluis ten opzicht van de gang en de patiëntenkamer, kan gecontamineerde lucht de kamer niet inkomen en kan de wordt de potentieel besmette lucht vanuit de patiëntenkamer afgezogen via de sluis.


Oplossingen

Wij bieden oplossing voor het meten, regelen en bewaken van drukverschillen in isolatiekamers en intensive care units (ICU). Onze oplossing lopen uiteen van drukverschiltransmitters voor koppeling met een gebouwbeheersysteem, tot geavanceerde audio-visuele drukbewaking, maar ook eenvoudige oplossingen als een rood-groen status indicatie van de ruimtes.

Kimo Sauermann

Kimo drukverschilschakelaar serie PST

SKU 2020655
De PST serie van Kimo is een drukverschilschakelaar met indicatie. De PST is ideaal te gebruiken voor filterbewaking. De status LED geeft aan of een alarmniveau wordt overschreden en het actuele drukverschil is direct op het display af te lezen. De montage is zeer eenvoudig door de in twee delen te monteren behuizing en daarmee ideaal voor installateurs.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Kimo Sauermann

Kimo drukverschiltransmitter voor cleanroom en OK serie CPE310-S

SKU 2021684
De Kimo CPE310 drukverschiltransmitter is de opvolger van de CPE300. De transmitter is volledig vlak in een wand te monteren en kan middels de speciale aansluitingen via de voorzijde worden gekalibreerd. De CPE310 heeft een interne buzzer met acceptatie en vertraging. Optioneel is er een externe voeler voor bijvoorbeeld temperatuur en luchtvochtigheid op aan te sluiten. Het display scrolt dan t...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Produal in België

Produal status signaallamp serie LEKA24

SKU W-9000386
De LEKA24 serie signaallampen zijn ideaal te gebruiken voor eenvoudige signalering van isolatiekamers en cleanrooms. De rode en groene lamp zijn te schakelen met een drukverschilschakelaar, zoals bijvoorbeeld de PST serie. Maar kunnen ook worden gekoppeld aan de relaiscontacten van de Micatrone MF-PFA serie drukverschiltransmitters, of de multifunctionele Kimo C310 transmitters.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Hitma

Hitma touchscreen ruimtedrukbewaking serie ATM420

SKU W-9000443
De ATM420 is een touchscreen display dat is ontworpen als audiovisuele over- en onderdrukbewaking in cleanrooms, operatiekamers, intensive care (IC) of isolatiekamers. Het display geeft een visuele bewaking dat werkt als een stoplicht. Als het drukverschil in orde is kleurt het gehele display groen en buiten de gewenste waardes kleurt het display rood. Daarnaast heeft het display een ingebouwd...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten