Filterbewaking in een luchtbehandelingskast (LBK)

1-2 van 2
Om de vervuiling van een filter in een luchtbehandelingskast te meten en te bepalen of het filter gereinigd of vervangen dient te worden, kan het drukverschil over het filter wordt gemeten en bewaakt. Door het plaatsen van een filter hoopt de lucht zich iets op voor het filter en zal de druk voor het filter hoger zijn dan na het filter. Naarmate het filter verder vervuild raakt wordt dit drukverschil groter.

Filterbewaking luchtkanaal LBK

Drukverschil filterbewaking

Hitma Instrumentatie biedt oplossingen voor het bewaken van alle mogelijke filters, zoals filters voor luchtbehandeling, spuitcabines en HEPA filters.

Drukverschilmanometer

De meest bekende vorm van filterbewaking is de Dwyer Magnehelic drukverschilmanometer, waarmee u het drukverschil direct kunt aflezen. De Magnehelics kunnen eventueel worden voorzien van een rode en groene markering om direct te kunnen zien wanneer een filter dient te worden vervangen. Voor OEM toepassingen is er de compactere Minihelic drukverschilmanometer.

Drukverschilschakelaars

Naast een visuele filterbewaking bieden wij ook een groot assortiment aan schakelaars en transmitters. De eenvoudige ADPS drukverschilschakelaars kunnen eenvoudig parallel met een Magnehelic worden aangesloten, om ook een alarmcontact te genereren. Dit schakelcontact kan bijvoorbeeld op een gebouwbeheersysteem (GBS) worden aangesloten, of direct lokaal een lamp of zoemer schakelen.

Drukverschiltransmitters

Ook is het mogelijk om met een drukverschiltransmitter, als bijvoorbeeld de Dwyer Magnesense, het gemeten drukverschil met behulp van een 0-10 Volt of 4-20 mA signaal in te lezen op een gebouwbeheersysteem (GBS). Ook de drukverschiltransmitters van Kimo en Produal zijn geschikt als drukverschilbewaking.

Dwyer Instruments

Dwyer Magnehelic drukverschilmanometer serie 2000

SKU 2001509
De Dwyer Magnehelic is een drukverschil manometer voor het meten van druk, onderdruk en drukverschil van lucht met een nauwkeurigheid beter dan 2%. Ideaal voor filterbewaking in ventilatiesystemen. De ingenieuze magnetische overbrenging maakt de manometer schok- en trillingsbestendig. De Magnehelic serie 2000 wordt standaard geleverd met bevestigingsmateriaal en slangpilaren.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Dwyer Instruments

Dwyer low-cost drukverschil schakelaar serie ADPS

SKU 2016729
De Dwyer ADPS serie drukverschilschakelaars zijn ideaal voor filterbewaking of snaarbreukdetectie in luchtbehandelingssystemen. Door de ADPS het drukverschil voor en achter een filter te laten meten kan de vervuiling van het filter worden gedetecteerd. Door de ADPS over een ventilator aan te sluiten detecteert deze of de ventilator nog correct werkt. Bij een snaarbreuk zal het drukverschil over...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten