Bewaking van de flow in hydraulische stuurmachines voor de scheepvaart

1-1 van 1
Bij hydraulische stuurmachines, waarin de hydrauliekolie continu onder druk staat, mag de vloeistofstroom niet meer door een drukbewaking worden gedetecteerd. Stuurmachinefabrikant Trydo was daarom op zoek naar betrouwbare flowschakelaars. Na een gedegen testperiode is uiteindelijk besloten de Barksdale-flowschakelaar serie BFS in de stuurmachine toe te passen. De stuurmachine, inclusief de Barksdale-flowschakelaar, is inmiddels door Lloyds goedgekeurd en gecertificeerd en voldoet daarme aan de scheepvaart richtlijnen.
Applicatie

De flowschakelaars worden gebruikt in de nieuwste stuurmachines van Trydo om te bepalen of bij een stuurcommando de juiste stuurrichting wordt geactiveerd. Dit wordt “hydraulic lock” genoemd. In conventionele stuurmachines wordt deze met drukschakelaars geregistreerd, maar omdat Trydo’s stuurleidingen niet meer drukloos worden, moet het flowsignaal worden gebruikt.

Schakelbereik van 1 tot 350 liter per minuut

Eén van de redenen om voor de flowschakelaar van Barksdale te kiezen, was de compacte maatvoering. De BFS viel exact binnen de gevraagde technische specificaties. Dat de BFS leverbaar is met verschillende schakelbereiken speelde ook een rol. Het schakelbereik van de diverse flowschakelaars varieert van 1 tot 350 liter per minuut. Maar bovenal bleek de BFS-flowschakelaar nauwkeuriger dan de drukschakelaar die oorspronkelijk in de stuurmachine werd gebruikt. De Barksdale-flowschakelaar geeft exact aan of er wel of geen vloeistof stroomt.

Snel leveren en flexibiliteit

Bij de keuze voor de Barksdale flowschakelaar speelde ook mee dat HITMA Instrumentatie snel kon leveren. Binnen 24 uur had de klant de flowschakelaars in huis. In onze markt is dat zeker geen standaard levertijd. Flexibiliteit en korte levertijden zien veel van onze klanten als meerwaarde. Maar ook de technische kennis van onze vakspecialisten en het gericht kunnen meedenken over praktische toepassingen worden door onze klanten zeer gewaardeerd.

Verschillende toepassingsmogelijkheden

De flowschakelaar van Barksdale heeft veel toepassingsmogelijkheden. Behalve in een stuurmachine van een schip, wordt de flowschakelaar o.a. ook gebruikt in het hydraulische systeem van een afvalpers, de vloeistofkoeling van een lasmachine en een melkrobot in de veehouderij. Wij leveren flowschakelaars in 20 verschillende uitvoeringen. Ook voor uw hydraulische toepassing waarbij drukschakelaars nodig zijn, bieden wij een passende oplossing. Hiervoor heeft Barksdale de drukschakelaar serie 8000 en 9000 in het programma.

Barksdale

Barksdale flowschakelaar serie BFS-10

SKU W-9000089
Barksdale heeft met de BFS-10 een complete serie doorstroomschakelaars voor olie of water. U kunt kiezen uit twaalf modellen, elk met verschillende aansluitmogelijkheden, doorstroombereiken en drukbestendigheid. De flowschakelaars zijn leverbaar met of zonder aanwijzing.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten