woensdag 4 februari 2015

Iedereen die iets betekent op meet- en regelgebied gaat naar de Antwerp Expo

Chris Neyens
gemiddelde leestijd 3 minuten
Als instrumentatiespecialist kijk ik er elk jaar weer naar uit: De M+R beurs. Het volledige aanbod aan leveranciers van meet- en regelinstrumentatie komt hier samen om de nieuwste technologieën en verbeteringen voor te stellen. HITMA Instrumentatie doet al jaren mee aan deze beurs met toestellen voor het meten en regelen van o.a. temperatuur, debiet, druk(verschil) en niveau. Dit jaar vindt de M+R beurs voor de 37e keer plaats (voor de 15e keer in Antwerpen) en wel op 11 en 12 maart. Nieuw is dat het een tweedaagse beurs is geworden. Gelijktijdig is er ook de beurs Solids 2015.
Conferenties en demo’sKimo AMI310

Je vraagt je misschien af of men met een meet- en regelbeurs de Antwerp Expo twee dagen vol krijgt. Daar maak ik me geen zorgen over. Naast het bezoeken van de vele stands, kunnen bezoekers, veelal plant- en productiemanagers, directeuren, inkopers en installateurs, ook korte conferenties bijwonen. De onderwerpen zijn door uw vakgenoten zelf gekozen. Ook zijn er diverse live demo's tijdens de beurs. De samenwerking met prominente vaktijdschriften en federaties zorgt er ongetwijfeld voor dat er interessante onderwerpen voor het voetlicht komen.

Multifunctionele handmeters

De M+R biedt ons de gelegenheid onze nieuwe producten aan je te laten zien. Je vindt op de HITMA Instrumentatie-stand (nummer B010) bijvoorbeeld de nieuwe serie 210 / 310 multifunctionele handmeters van Kimo. Met de klasse 210 kan je met één instrument gelijktijdig tot wel zes parameters meten. De Kimo klasse 210 heeft een aantal nieuwe functies, zoals een geïntegreerde uitwisselbare lithium accupack en telescopische voelers. De unieke uitwisselbare modules aan de achterkant van het instrument maken het een universeel meetinstrument voor iedere applicatie. Je kunt tot 1.000 meetprogramma’s aanmaken met een geheugen tot 20.000 metingen.

Vier uitvoeringen klasse 210

De klasse 210 is leverbaar in 4 verschillende uitvoeringen: MP210: drukverschil, luchtsnelheid, rotatiesnelheid, temperatuur, koolmonoxide, gaslekzoeker. HQ210: temperatuur, relatieve vochtigheid, CO2, lichtsterkte, luchtsnelheid, luchtdruk. VT210: temperatuur, relatieve vochtigheid, luchtsnelheid, rotatiesnelheid. TM210: temperatuur(verschil), U-waardemeting (warmtedoorgangscoëfficiënt).

Alles in een serie AMI 310

De AMI310 is de alleskunner binnen het Kimo pakket met een extra 4 Gb geheugen. Daarnaast heeft de AMI 310 een grafisch kleurenscherm en kunnen alle mogelijke voelers worden aangesloten; zoals de nieuwe luxsensor en telescopische hittedraad- of vleugelradvoeler.

Nieuwe elektronische schakelaar van BarksdaleBarksdalea BPS3000

Een andere noviteit komt van onze fabrikant Barksdale. In navolging van de BPS3000 is er nu ook de BTS3000 van Barksdale. Deze elektronische schakelaar met optionele transmitteruitgang meet temperatuur in plaats van druk. Qua functionaliteit werkt deze schakelaar volgens hetzelfde principe als de BPS3000, alleen is deze dus met een Pt100-temperatuursensor uitgevoerd in plaats van een druksensor. Later dit jaar volgt er een uitvoering voor het meten van niveau en een uitvoering voor flow.

Kom ook naar de M+R-beurs

Dus, wil je op de hoogte blijven van de allernieuwste technologische ontwikkelingen binnen de meet- en regelinstrumentatie? Dan is een bezoek aan de M+R in Antwerp Expo meer dan de moeite waard. Kom vooral bij ons langs op stand B010. Dan demonstreer ik je met veel plezier onze noviteiten.

Tot ziens in Antwerpen! 

Laat een reactie achter