JRI MySirius draadloos registratie- en bewakingssysteem

JRI MySirius is een zeer veelzijdig registratie- en bewakingssysteem voor met name temperatuur en luchtvochtigheid in koelkasten, vriezers en broedstoven. De basis van het systeem is de MySirius cloud software, die vanuit de jarenlange ervaring is doorontwikkeld tot een zeer gebruiksvriendelijk en geavanceerd monitoringssyteem. Voor de lokale draadloze dataloggers heeft JRI twee verschillende systemen die beide hun eigen unieke voordelen hebben. De Nano SPY dataloggers voor korte afstanden en een hogere datafrequentie en de LoRa SPY dataloggers voor een groter draadloos bereik via het openbare KPN of een afgeschermd private LoRa netwerk.
MySirius cloud software

De JRI MySirius dataregistratie software werkt volledig in de cloud, waardoor implementatie zeer eenvoudig is. De software is heel gemakkelijk zelf naar wens in te richten en is modulair opgebouwd, waardoor je alleen betaalt voor de functies die je gebruikt. Nog een groot voordeel van de cloud software is dat deze altijd de laatste versie heeft en lokale updates dus niet meer nodig zijn. De LoRa en Nano SPY recorders kunnen beide worden beheerd en bewaakt, het combineren van beide oplossingen in één systeem is ook mogelijk.

Nano SPY dataloggers

De Nano SPY recorders communiceren over afstanden tot maximaal 40 meter (afhankelijk van het gebouw) met een centrale LINK. Deze stuurt de metingen van meerdere draadloze Nano dataloggers naar de MySirius cloud-software. De LINK is ook direct een lokaal visueel alarm doordat de lichtgevende rand rood kleurt bij een alarm. Valt internet weg, dan zijn Nano SPY’s via de Bluetooth LINK altijd toegankelijk. De Nano dataloggers zijn ook erg interessant voor (bloed)transport vanwege de speciale transportfunctie. De dataloggers verbinden automatisch als deze weer in het bereik van de LINK komen. Verder communiceren ze met verschillende LINK’s. Zo is transport van bijvoorbeeld prikkoffers tussen verschillende locaties mogelijk.

LoRa SPY dataloggers

De LoRa SPY datarecorders communiceren via het openbare LoraWAN, dat in Nederland landelijke dekking heeft via KPN, of via een eigen op te zetten lokaal LoRa netwerk. Door het sterke LoRa signaal is het mogelijk om de loggers bijna overal te plaatsen, zelfs in koelkasten met de deur dicht. Het lokale display op de logger geeft de laatste meetwaarde weer en de recorders sturen de data direct via het LoraWAN netwerk naar de MySirius software in de cloud. In de display versie zit tevens een lichtsensor, hierdoor zijn er ook alarmen te generen als de koelkastdeur te lang open blijft staan.