Drukschakelaars

1-14 van 14

Drukschakelaars worden voor heel veel verschillende toepassingen gebruikt. In de meeste gevallen als beveiliging dat een druk in een systeem niet te hoog of te laag wordt. Andere toepassingen van drukschakelaars zijn het bewaken van een niveau of flow. Hitma levert een grote veelzijdigheid aan drukschakelaars voor lucht, gassen en vloeistoffen. We hebben oplossingen voor het meten van zeer lage druk van een paar millibar tot zeer hoge druk tot meer dan 1000 bar.

Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie 8000

SKU 2011464
De serie 8000 van Barksdale is een modulair opgebouwde compacte mechanische drukschakelaar. Er zijn twee uitvoeringen leverbaar, een membraan en een piston drukelement. De drukbereiken variëren van 0,4 - 6 bar tot 80 - 600 bar. De schakelaar is gemaakt van "die-cast" aluminium met een beschermingsklasse van IP65. Standaard heeft de 8000 een DIN 43650 elektrische aansluiting, maar andere aanslui...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie 9000

SKU 2016659
De serie 9000 is een compacte drukschakelaar met piston drukelement, ideaal voor toepassingen waarin u ruimte wilt besparen. De schakelaar is gemaakt van aluminium met een beschermingsklasse van IP65. Standaard is de procesaansluiting G1/4 en de elektrische connector is een DIN 43650 De serie 9000 is zeer geschikt om gebruikt te worden in de machinebouw voor pneumatische en hydraulische toepa...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie 9681X

SKU 2011433
De 9681X serie van Barksdale is een compacte roestvrijstalen drukschakelaar, geschikt voor druk en vacuüm. Het meetelement bestaat uit een piston met een Viton-membraam. Eenvoudig in te stellen. Trillingen en schokken hebben geen invloed op het schalkelpunt.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie 9692X

SKU 2009361
De Barksdele 9692X serie is een compacte roestvrijstalen drukschakelaar, geschikt voor druk en vacuüm. Het meetelement bestaat uit een piston met een Viton-membraam. Eenvoudig in te stellen. Trillingen en schokken hebben geen invloed op het schakelpunt.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie B1T-B2T

SKU 2009907
De Barksdale B1T is een drukschakelaar voor hoge druk met een herhalingsnauwkeurigheid van 1%. De bourdonbuis bedient direct de microswitch en heeft hierdoor geen beweegbare delen die slijten. De schakelaar is ook leverbaar met twee schakelpunten (B2T) die afzonderlijk van elkaar in te stellen zijn. Schakelbereiken vanaf 5 bar tot 850 bar.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie B1X-B2X

SKU 2013701
De Barksdale B1X is een explosievaste drukschakelaar voor hoge druk met een herhalingsnauwkeurigheid van 1%. De bourdonbuis bedient direct de microswitch en heeft hierdoor geen beweegbare delen die slijten. De schakelaar is ook leverbaar met twee schakelpunten (B2X) die afzonderlijk van elkaar in te stellen zijn. Schakelbereiken vanaf 5 bar tot 950 bar.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie D1T-D2T

SKU 2005177
Degelijke mechanische drukschakelaar met een roestvrijstaal membraan. De D1T wordt daar toegepast waar een hoge mate van betrouwbaarheid en een zeer lange levensduur nodig zijn. Belangrijke kenmerken zijn de gelaste naden van het membraan. De schakelaar is ook leverbaar met twee schakelpunten (D2T) die afzonderlijk van elkaar in te stellen zijn. Schakelbereiken vanaf 1 mbar tot 10 bar.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie D1X-D2X

SKU 2005194
Degelijke mechanische drukschakelaar met een roestvrijstaal membraan. De D1X wordt toegepast waar explosiegevaar aanwezig is. Een belangrijke eigenschap zijn de gelaste naden van het membraan. De schakelaar is ook leverbaar met twee schakelpunten (D2X) die afzonderlijk van elkaar zijn in te stellen. Schakelbereiken vanaf 1 mbar tot 10 bar.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie E1H

SKU 2004950
De E1H biedt een goede combinatie van betrouwbaarheid en een aantrekkelijke prijs. De E1H wordt onder andere toegepast op compressors en aggregaten waarbij men door trillingen en schokken hoge eisen stelt. De schakelaar is eenvoudig in te stellen en uit te voeren met een handmatige herstelfunctie.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Dwyer Instruments

Dwyer drukschakelaar serie SA1100

SKU 2007678
De Dwyer SA1100 is een robuuste drukschakelaar met een Buna-N of fluorocabon membraan. De schakelaar heeft een instelbare hysterese tot een minimum van 5% van het bereik. De natte delen van de drukschakelaar zijn verkrijgbaar in aluminium, messing en roestvrijstaal.
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie UDS1-V2

SKU W-9000248
De UDS1V2 is een gemakkelijk in te stellen elektronische drukschakelaar leverbaar in diverse meetbereiken van 0-10 bar tot 0-600 bar. Verkrijgbaar met twee solid state contacten of met een solid state contact met instelbare hysteresis. -"Teach en Go" functie -Instelbare hysteresis -Solid state uitgang -Robuust ontwerp De UDS1V2 is ideaal voor OEM- toepassingen, hydraulische en pneumatische pro...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale drukschakelaar serie UDS3

SKU 2018358
De Barksdale UDS3 heeft vier onafhankelijk instelbare schakelpunten en een optionele analoge uitgang. Het meetelement bestaat uit een Piezoresistive sensor met een interne RVS membraan. De instelbereiken lopen van 0...10 bar tot 0...1000 bar. Elk schakelpunt is apart in- en uit te schakelen en te voorzien van een vertraging. Op een duidelijke LED-diplay kan de actuele waarde en ingestelde schak...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
Barksdale

Barksdale elektronische drukschakelaar serie BPS3000 nu met IO-link

SKU 2021344
De BPS3000 serie van Barksdale is een elektronische drukschakelaar met optionele transmitter uitgang. De drukschakelaar is voorzien van een duidelijk LED display en is volledig draaibaar. Zo kunnen het display en de elektrische aansluiting afzonderlijk van elkaar worden gedraaid in de ideale stand. Naast de standaard uitvoeringen kan de BPS3000 ook worden uitgevoerd met andere procesaansluiting...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten
FineTek

FineTek compacte OEM drukschakelaar serie SQ

SKU 2023811
De FineTek SQ serie drukschakelaar is door zijn compacte formaat ideaal om in te bouwen in industriële machines en hydraulische power-packs. Standaard zijn er uitvoering van 10 tot 300 bar met een instelbaar schakelpunt en een DIN43650 form A connector voor de elektrische aansluiting. Optioneel zijn er ook maatwerk modellen met een NPT procesaansluiting, een vast ingesteld schakelpunt en keuze...
* Prijzen excl. btw, plus verzendkosten